E-ticaret sitesi kurma maliyetleri oldukça az olduğu için e-ticaret firmaları düşük maliyetler ile yüksek kazançlar elde edebilir.

E-ticaret firmaları yüksek kira ve çok fazla sayıda personel çalıştırma maliyetinden kurutulabilir.

E-ticaret yapan firmalarda elektrik, su, doğalgaz gibi giderler minimum seviyededir.

Sadece bulunduğu cadde, sokak dışında tüm dünyaya ürünlerini tanıtabilir ve satış yapabilirler.

E-ticarette kampanya ve vitrin yönetimi sayesinde işletmeler hızlı bir şekilde ürünlerini tanıtabilir ve satış yapabilir.

E-ticaret sitesinin Google tarafından üst sıralara çıkmasını sağlamak için kullanılan tekniklerden olan SEO, Google Ads, sosyal medya çalışmaları sayesinde hedef kitlelerini genişletebilir ve satışlarını arttırabilir.

İşletmeler müşteri memnuniyetini ön planda tutan ve bunları diğer kullanıcılar ve müşteriler ile paylaşmaya önem veren çalışmaları sayesinde sadık ve devamlı müşteriler kazanabilir.

E-ticaret sitelerinde sergilenecek ve pazarlanacak ürün sayısı ve bunlara ait görselleri sınırsız bir şekilde ekleyebildiği için işletmeler tüketicilere geniş ürün yelpazesi sunabilir.

Sosyal medya yoluyla yapılacak ilave çalışmalar ile işletmeler hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşabilir, bunların sayısını artırabilir ve marka bilinirliğini sağlayabilir.

E-ticaret firmaları rakiplerini daha kolay analiz edebilir ve kendi işletmelerinde hızlı bir şekilde iyileştirme çalışmalarına başlayabilir.

E-ticaret pazaryerleri üzerinden satış yapan işletmeler pazaryerlerinin tüm müşteri kitlesine kolay bir şekilde ulaşabilir ve ürünlerini bu müşterilere tanıtabilir.

E-ticaret siteleri 7 gün 24 saat hizmet verebilmektedir.

E-ticaret sitesinden önemli günler ve geceler için özel kampanyalar düzenleyebilir ve sonuç olarak müşteri sayısını artırabilir.

İşletmeler, stok derdi (sıfır stok) olmadan e-ticaret sitelerine ürün ekleyebilir ve dropshipping yöntemi ile masraflarını minimize ederek satış yapabilir.

Kendi e-ticaret sitesine sahip kişiler pazaryerlerine ödedikleri kâr paylarını kendi kasalarında tutabilirler.